Skogshyddan

EVOLUTIONEN.  HUR HUNDEN UTVECKLATS. DU SJÄLV BEFINNER DIG DÄR PILEN VISAR

HUNDARNAS EGEN SIDA

 Hej! Det är alltså jag som är Clara. Vi ville ha en egen sida. För matte skriver ofta dumma saker om oss. Men vi får inte skriva här särskilt ofta, så allt hinner vi inte berätta.
Hello! My name is Clara. We wanted to write something
too. So You get everything right.

 

 

 
Matte tycker t ex att jag är elak mot Nanette.
Men kolla! Hon försöker ta mina leksaker (Alla våra leksaker är nämligen MINA!)         
They say I´m mean to Nanette. But just look:
She tries to take my toys from me!
(They are all MINE!!)

Och titta här: Vem är dum mot vem om jag får fråga?
Kolla hon typ biter mig i halsen.
And look here! Who is grabbing who in the throat? 


 När hon var riktigt liten var det inga problem.
Då förstod hon att jag var större och starkare
och måste få bestämma allt.

when she was a puppy it was easier. Then everyone knew who was in charge


Hej jag heter Nanette. Och Clara är avundsjuk för jag har en helt egen sida: Den om Shiloh Shepherd. Den är inte alls om henne, bara om mig och mina föräldrar och så.
Hello! I am Nanette. Clara is jealous because I have my own page; the one about Shiloh  Shepherd is just about me and my ancestors.

Clara är väldigt dum mot mig. Om vi får besök så överfaller hon mig, och biter sig fast i min päls, och morrar otäckt, och släpper inte förrän matte SLITER bort henne. Om vi är ensamma, eller tillsammans med enbart matte går det bra.
Men kommer det någon mer blir Clara så rädd att de ska tycka jag är sötast. (För det tycker ju alla!) 
 

 

 

 

 

 

 


Clara är inte klok, och hoppar i vattnet, så hela hon kommer under, och simmar långt ut och länge.
Jag är lite smartare, och vet att man kan drunkna, så jag går inte längre ut än så här. 

Clara is crazy, she jumps into the water, and gets water in her ears. I am more sensibel, and this is how far out in the water I ever go. Cause I know you can drown

 

 Eftersom det bara finns en soffa i det här huset, vill matte bara ha en hund i taget där. För våran matte LIGGER i soffan och ser på TV. och hon tycker det är tillräckligt trångt med EN hund och en katt. Men om vi är snabba kan vi lägga beslag på soffan själva.

 

 

I den här spalten tänkte vi skriva vår egen lilla dagbok We do not speak English, like our Ma does, so there will be no translation in this diary (but in the left of this page she has done som translations)
Vet ni vad koppel är: Det är ett snöre som man måste ha när man går ut och går, så att promenaderna ska bli tråkigare.


Men alltså, nu börjar vi undra. Det står att det här är vår sida, men vi får ju aldrig skriva något här, för matte håller på med annan massa andra onödiga saker istället.
Det finns bara några få saker som i livet som INTE är onödiga: Godis, mat, leksaker, promenader, leka med andra hundar, bada, bli klappad, göra ROLIGT arbete som att leta efter saker, eller göra cirkuskonster.
Resten av allt det där som ni människor håller på är bara bortkastad tid! Så det så!

Nu ska vi berätta hur vi har det: Pysen får minsann göra som han vill. Men vi måste lyda en massa dumma regler.
Och det är staket runt hela gården, så vi kommer ingenstans när vi t ex vill jaga något rådjur.
Ofta får vi äta färdigmat.
Alltså typ torrfoder. När matte ändå VET att vi vill ha hemlagad mat!

Men hon är så lat så det är inte klokt.  Och ibland när vi är jättesugna på godis, så tar hon fram såna där leverbitar, som vår Lill-matte köper till oss.  Mums! Tänker vi.
Då gömmer hon dem på massor av knepiga ställen i hela huset, och sen måste vi LETA fram varenda bit. Hur jobbigt som helst. Man gör av med mer kalorier än man får i sig.  Under tiden sitter hon och slöar framför TV:n eller något sådant

 

8/5 2009
Den där datorn var nog den dummaste sak matte har skaffat!(Tätt följd av TV:n) Hon har alldeles för lite tid för oss. Och när hon HAR tid gör hon såna där onödiga saker som att klippa klor och göra ren öron. Usch!

27/4 2009
Igår tog jag min första simtur för säsongen. Vi har bara plaskat lite i strandkanten hittills. Men igår hoppade jag i från bryggan och simmade lite. De andra två är för fega. De bara stod där på bryggan och tittade på mig. /Clara

12/4 2009
Det är så bra att det är varmt! Delar av dagen står altandörren öppen så att vi kan gå ut och in som vi vill. Eftersom jag vill gå ut och in ca var 5:e minut så är det jobbigt på vintern, för min lata matte vill inte gå och öppna dörren så ofta. /Clara

5/4 2009
Nu har det hänt! Jag, Nanette, fick dra runt på den där läskiga kärran. Brrr! Nerför var det jobbigt, för då tryckte den på liksom, och uppåt var det jobbigt, för då blev det tungt. Och så var det otäckt med något som hela tiden skramlade där bakom. Bredvid mig gick matte och myste. Tror jag det! HON hade minsann inget att dra.

3/4 2009
Det där med att vi ska dra runt på en kärra kommer närmare. Hon har målat färdigt den nu. Knallgrön blev den. Den står i hallen, hotfull liksom. Som tur är ska vi åka bort i morgon. Men sen börjar hon nog försöka tvinga oss.

18/3 2009
Vi får ju ALDRIG skriva här ju! Diskriminering pågår!
Det är inte bra när matte har tittat mycket på TV om hundar som far illa, och nu har hon tittat på sådant på nätet också. Då säger hon till oss att vi har det jättebra, och det GÅR inte att få henne att få dåligt samvete och köpa en ny boll till mig, Clara, eller märgben till Nanette.
Hon säger bara att vi redan har hundra stycken.

8/3 2009:
Idag lämnade hon oss ensamma igen. Jag säger som Nanette: Är detta LAGLIGT?? Flera timmar hade jag enbart Nanette och Pysen som sällskap. Det läskigaste skulle vara om det kom någon bov och ville stjäla oss. För vi är dyrbara ju! Och de där andra två går bara och gömmer sig om det kommer någon, så det är jag som får sköta vakthållningen.
Fast iofs så kommer Nanette och hjälper till om hon hör att jag skäller. Men vad jag menar är att det liksom är MITT ansvar.

Idag gick allt bra iaf.  Och vi fick god mat ikväll. Det är bra när matte har lite dåligt samvete. Då får vi godare mat och mera godis.
Nu ska jag gå och sova tillsammans med min rosa boll.
/Clara-Fina

23/2 2009:
Igår blev vi lämnade ensamma hemma flera gånger, och flera timmar varje gång. När matte kom hem luktade det inte bara Shcäfer och cairnterrier om henne, utan också valp. Snacka om att hon är otrogen mot oss! Men vi hade kul också. Det kom jättemycket snö som vi kunde leka i, och vi fick vara med i stallet, och springa runt på andra platser än vanligt. Idag har vi varit ute och gått med Ulla och Kjell, så just nu är vi nästan nöjda med livet

18/2 2009:
Idag kokar hon hundmat. Även om vi är glada för det, så är det en sorts tortyr. För det luktar så gott i flera timmar, och ändå måste man vänta på att få. Matte är med på Facebook, så nu har vi fått gå med i hundarnas Facebook, som heter Hundsmart. Där har vi hittat en del snygga killar. Bl a en 2-årig schäferhanne. 

16/2 2009:
Jag, Nanette, vill protestera!  Man får inte lämna en hund ensam med bara en katt som sällskap! I alla fall inte om det är JAG som får stanna hemma, och CLARA som får åka med matte i bilen!!  De gjorde det idag. Bara stack ifrån mig och Pysen, och sa att det var bra för mig att träna på att vara ensam hemma.  De var borta nästan två timmar.

15/2 2009:
Nu är vi oroliga här (ja inte Pysen och matte). Det står en stor vagn inne i arbetsrummet. Med en sån båge på som det är på vagnar och slädar som ska dras av hundar...
Och det hänger en ny sele i hallen.  Så nu hoppas vi att det aldrig ska bli vår. Man kan inte köra sån vagn på is (Hoppas vi)

Det här är våra två egna människor: Kjell och Ulla / Theese two are our dog-walkers

Schäfer